Балканска база данни за идентификация на домашни любимци (със снимки)

В един съвършен свят всеки дом трябва да има куче и всяко куче трябва да има свой дом

BGEN
Нерегистрираният микрочип е 100% безполезен!

Въведете внимателно идентификационният номер.

 
ИЗГУБЕНИ НАМЕРЕНИ

Rating for balkanpet.net

Анализи и гледни точки

Десет начина да впечатлите клиентите на своята клиника.

Може би смятате, че е лесно да предложите на своите клиенти възможно най-доброто обслужване?! Сигурни ли сте, обаче, че вашите служители наистина могат да го осигурят? Фред Мецгър DVM
06.11.2011


Аз съм доктор Фред Мецгър от ветеринарна клиника "Мецгър" в град Стейт Колидж  Пенсилвания. Ще ви споделя десетте най-важни правила как да успеете да впечатлите клиентите си.


10: Винаги се усмихвайте, когато си уговаряте служебен ангажимент, защото клиентите могат да усетят само по интонацията на гласа, че не трябва да  се доверяват. Запомнете! Вие трябва да впечатлите своите клиенти още преди са посетили вашата клиника!


9: Бъдете в крак с времето! Започнете да ползвате модерните технологии. Поканете клиентите във вашата клиника със интерактивни видеоклипове в Интернет. Редовно ги уведомявайте чрез текстови съобщения до мобилните им телефони за състоянието на домашните им любимци, които се лекуват във вашата клиника.


8: Винаги се обръщайте към клиентите си и към своите пациенти (домашни любимци ) по име. Задължително!


7: Аз свиря на барабани за удоволствие. Моите клиенти знаят това. Ако участвате в  спортни състезания или сте спечелили кулинарно състезание за най-добър майстор на барбекю, то разкажете за тежи постижения във вашата биография, която сте публикували в специализиран професионален сайт в Интернет. Може да напишете за тях и до снимката си на таблото със служителите в клиниката, което е поставено в приемната.


6: Винаги се отнасяйте внимателно към пола на домашните любимци, които лекувате, когато говорите за тях. За една котка няма да има значение да я наречете "той", а не "тя", но повярвайте ми за нейния собственик това има значение?!


5: Демонстрирайте своята квалификация! Окачете по стените на помещенията в клиниката дипломите за завършено образование, всички грамоти и сертификати за професионални специализации на Вас и Вашите служители. Така, без да кажете и дума, ще докажете, че Вие и Вашият екип сте истински професионалисти.


4: Когато видите неразбиращия поглед на своя клиент след произнасяне на ветеринарен термин, веднага спрете!  С други думи, не подценявайте познанията на своите клиенти, но помнете те не са ветеринарни лекари. Ако те не разбират нещо, обяснете им го по друг начин, докато им стане ясно.


3. Това правило според мен е много важно! Докажете на своите клиенти, че те не са похарчили своите пари напразно. Винаги им давайте всички необходими документи, включително и копия от изследванията, които са направени на техните домашни любимци, за да им бъде поставена диагноза. Приложете и обяснителни бележки, които сте написали на ръка.


2. Вие сте затрупани от работа Трябва да свършите много неща, да обърнете внимание на много пациенти. Но не си позволявайте, вашите клиенти или служителите ви да разберат, че сте много натоварени и напрегнати. Всеки клиент трябва да се чувства така, всякаш неговият случай е единственият, с който вие сте ангажирани през този ден.


1. Отделете време, за да говорите със стопаните за домашните им любимци и за живота изобщо. Аз правя това и затова толкова много от моите клиенти ми задават  много правилни въпроси и стигат до  много важни изводи. Те чувстват, че доктор Фред е техният нов приятел. Всъщност, аз наистина съм!