Балканска база данни за идентификация на домашни любимци (със снимки)

В един съвършен свят всеки дом трябва да има куче и всяко куче трябва да има свой дом

BGEN
Нерегистрираният микрочип е 100% безполезен!

Въведете внимателно идентификационният номер.

 
ИЗГУБЕНИ НАМЕРЕНИ

Rating for balkanpet.net

Анализи и гледни точки

Забавни въпроси към доктора

Практикуващи лекари от САЩ споделят реални случки
30.09.2012


Преди много години бях управител на голяма кастрационна клиника. Обади ми се възрастна дама и ме помоли подробно да и обясня цялата процедура. Обясних и доста детайлно всичко . Тя затаи дъх за момент и ме попита дали можем да премахнем и онова "розово" нещо, защото внучката и  се  заинтригувала доста от него. Обясних и че това няма как да стане и тя веднага ми затръшна слушалката!
Д-р Г. ТърнърДокато седях в хола на къщата на моя клиентка при първото си домашно посещение дочух буйните и необуздани скокове на куче и след секунди плъзгайки се по дюшамето пред мен се озова питбул с ужасно израстнали нокти.  Веднага предложих, че мога да се погрижа и да ги изрежа. Стопанката не ми възрази, но попита учудено: "Добре де, ако ги изрежете и някой нахлуе в дома ми когато ме няма как полицията ще получи достатъчно ДНК проби изпод ноктите му?"
Д-р Ф. Мароун


Извършвах рутинен преглед на куче и забелязах някои следи от тения около ануса. Информирах собственика, че ще трябва да  дадем на кучето някои лекарства,  за да го отървем от червеите. След това продължих да преслушвам гръдния кош, а собственика се наведе над главата на техника който ми асистираше и попита: "Дали доктора чува тениите?
Д-р М. БланфордКлиентка  доведе куче което получавало гърчове. След като обсъдихме лечението с лекарства, жената  сподели с притеснение: "Докторе, аз няма  да му давам валиум! Страх ме е,  че кучето ми ще се пристрасти към него." Веднага и отговорих; "Може ли кучето ви само да отваря шкафа с лекарства и да го пие?" Клиентката се осъзна и се усмихна.
Д-р Х. КембълБивш клиент ме попита дали е възможно по някакъв  начин  простатата на кучето му да се разкъса в стомашно-чревния тракт ... защото…. акото му "миришело на сперматозоиди"! Беше много трудно да не се разсмея.
Д-р С. Гонзалес


Една от моите забавни и шантави клиентки  ме помоли да покажа, как се изстискват аналните жлези на кучето.  Докато обяснявах (между възклицания „аа, да“ и „ъхъ“) омазняваме, слагаме ръкавици… и стигнахме до анатомична позиция на 4 и 8 часа, тя изведнъж се стресна прекъсвайки ме;  - "Момент докторе.., сутрин или следобед?" Погледнах с усмивка  объркания и поглед  последван от неловка физиономия!
Д-р К. УигинсВеднъж клиент ме попита дали кучето му ще бъде прието в Рая.., защото има микрочип. Ако не го приемат.. да го извадим!
Д-р  К. СтралаКлиент звъни и пита по телефона: "Моята малка Чихуахуа дойде до мен и ми пусна нещо в краката, бихте ли ми  казали какво е това?".
Д-р Е. МурКъде мога да купя  презервативи за моя котарак? Не искам да го кастрират, но искам да бъда отговорен собственик.
Д-р Д. Конант


Клиентка ни се обади да насрочим дата за кастрация на  6-месечно женско кученце. Тя бе доста загрижена, че кученцето може да е бременно и попита дали бихме направили тест за бременност преди операцията. Попитахме я защо? – „Има вероятност да е бременна, защото тя често си играе с едно мъжко съседско куче. Съседите също са го  кастрирали, но в клиника, която не плаща данъци и съм сигурна че операцията  не е довършена докрай.“
 Д-р Д. Карлос


След спешна операция през нощта, цезарово сечение,  клиентка нахлува в хирургичната  зала.Тъкмо приключвах с последните шевове уверявайки я  че всичко е минало много добре и кучето скоро ще се събуди . Тя обаче попита : "Има ли някакъв шанс , когато кучето се събуди да е мъртво? "
Д-р Л. Уиндусснимки; shutterstock

източник;virbacvet.com