Балканска база данни за идентификация на домашни любимци (със снимки)

В един съвършен свят всеки дом трябва да има куче и всяко куче трябва да има свой дом

BGEN
Нерегистрираният микрочип е 100% безполезен!

Въведете внимателно идентификационният номер.

 
ИЗГУБЕНИ НАМЕРЕНИ

Rating for balkanpet.net

Анализи и гледни точки

Идентификационен микрочип контролира достъпа до вкъщи.

Допълнителните приложения предстоят.
26.12.2012

SureFlap Microchip котешка вратичка разпознава котки с помощта на уникалния  идентификационен микрочип номер. Отваря само на вашия домашен любимец и предотвратява достъпа на бездомни и съседски кучета и котки  до дома Ви.

Идеята дошла на доктора по физика Ник Хил от Кембридж, който се ядосвал на пораженията които правели чужди животни в дома му. Изяждали храната и сътворявали огромни пакости. Замислил се как само неговата котка да има оторизиран достъп до вратичката. Необходим бил някакъв индивидуален „код или ключ“. Решението не закъсняло защото котката му разплагала с педнадесетцифров уникален микрочип номер. Микрочипиране, означава контролиран достъп.

След три години на интензивна научноизследователска и развойна дейност Ник стартира проекта SureFlap Microchip Cat Flap в началото на 2008 г. Оттогава, много собственици на котки са открили ползите от SureFlap. Умната вратичка си заслужила чакането.


    Вратичката запаметява  съществуващият  идентификационен номер от микрочипа с натискането само на един бутон. Работи с всички видове микрочипове.  Няма нужда от магнитна каишка или медальон. Пригодена е за бърз и лесен монтаж на врати, прозорци и стени. Отворът съвпада с отвори от обикновени вратички. Работи с батерии тип АА до една година. Съхранява в паметта си малка база данни до 32 микрочип номера.

През декември 2012 г. излезе на пазара и новият модел за малки кучета и едри котки. Търсенето за новата вратичка SureFlap Microchip Pet Door е много голямо - специално проектирана за малки кучета и  големи котки. Устройството е със стотици  предварителни поръчки още преди да започне производството. Фирмата е установила, че собствениците на домашни любимци са особено възприемчиви към закупуване на SureFlap продукти от своя ветеринарен лекар, понеже помага за намаляване на стреса чрез ограничаване на достъпа на нарушители. С огромно желание ветеринарни лекари демонстрираха продукта на изложение в Лондон.

 Надеждността е ключова характеристика на продуктите SureFlap. Нова врата е изградена със заоблена форма от поликарбонат и здрави панти, които да издържат  на упоритите нарушители. Две независими брави предпазват  вратата от усукване, когато нарушител се опитва да проникне през ъгъла. Това е често срещана тактика и двойните и магнити държат вратата стабилно. Четящото устройство, разположено в тунелчето, също е подобрено за по-големи домашни любимци.

Кучетата създадоха и нови предизвикателства за четящото устройство. Обхвата е увеличен на 30 сантиметра, за да достигне разнообразните  разстояния от носа до имплантираният микрочип при различните породи. Също така обхвата покрива приближаването на кучетата под различни ъгли към вратичката. Подобренията гарантирт, че вратичката работи надеждно при домашни любимци с по-стари или мигрирали микрочипове. Голямата вратичка включва нови функции, които клиентите одобряват категорично, като режим „вечерен час“, който позволява на собствениците  да програмират часовете в които се заключва и отключва. За в бъдеще се предвижда и програмиране на индивидуални часове за всяко животно.

 
Както и преди, клиентите не трябва да се притесняват какъв тип или марка микрочип е имплантиран на техният домашен любимец. Microchip Pet вратичка SureFlap е съвместима с всички международни формати на идентификациони микрочип кодове, включително 15-цифрен (FDXB), 10-цифрен (FDXA & Trovan Unique) и 9 цифрен (AVID криптиран). Вратичката работи и с наскоро въведените мини микрочипове.

Кутиите за контролирано хранене са странно приложение. Този метод обаче, може да гарантира индивидуални диети, когато отсъствате от дома си. Достъпът до конкретен вид и количество храна подобрява здравословното състояние при лакоми животни.