Балканска база данни за идентификация на домашни любимци (със снимки)

В един съвършен свят всеки дом трябва да има куче и всяко куче трябва да има свой дом

BGEN
Нерегистрираният микрочип е 100% безполезен!

Въведете внимателно идентификационният номер.

 
ИЗГУБЕНИ НАМЕРЕНИ

Rating for balkanpet.net

Анализи и гледни точки

Изследователи откриха митове при храненето на застаряващи кучета

Наложително е стопаните да се консултират с ветеринарен лекар.
11.04.2011

 Ново проучване установи че повечето промишлени храни за застаряващи кучета имат коренно различен състав. Липсват конкретни изисквания за това какво точно трябва да бъде включено във формулите.

Проучването е организирано от Tufts University's и обхваща 1300 души, 92% от които са собственици на кучета. По-голямата част, 84.5%, вярват, че застаряващите кучета трябва да се хранят по различен начин от младите кучета. Само 43% от анкетираните заявяват, че използват формули за по-възрастните си домашни любимци и само една трета провеждат консултации с ветеринарен лекар относно храненето.
Някои професионални организации имат изисквания за различно хранене при млади и застаряващи кучета. Други научни институти обаче нямат конкретни изисквания за тези храни.

 Производителите могат да увеличават протеина, да го намаляват или да го оставят непроменен - заявява доктор Лиза Фрииман. Това ни задължава да разглеждаме животните като отделни индивиди, а не като обща група застаряващи с еднакъв начин на хранене. Индивидуалните нужди са изключително важни при кучето.

 

При анкетираните се забелязва тенденция че застаряващите кучета са с по ниски изисквания за калоричност на храната. Техните виждания са доста разнообразни, от 246 до 408 калории за един и същ обем/мерителна купа/. Не всички кучета, наддават на тегло понеже застаряват, някои си остават същите-според д-р Фрииман.

Участниците в проучването също така са склонни да приемат, че диетите за остаряващи кучета трябва да са бедни на мазнини, белтъчини и натрий. Това категорично не е така защото има голямо вариране при отделните марки за застаряващи кучета.


Проучването подчертава разнообразието при кучетата, а оттам и различните продукти използвани за хранене. “Всяко куче е уникално и има различни нужди", заяви Курт Галахър, говорител на Pet Food Institute. "Постигането на добра кондиция при тези кучета зависи от няколко фактора включвайки породата и оптималното тегло.

 Различните хранителни нужди на кучетата са показателни на по-късен етап за обема  протеин който трябва да консумират при застаряване.

Груба съпоставка може да се направи при диетите за възрастни хора.

Производителите не се ангажират със специализирани храни от типа;

“Кренвирши за добра костна ситема на възрастни европейци”

“Сирене за лъскав косъм при афроамериканци”

Подобни съпоставки звучат смехотворно, но са факт при храните за кучета.

Индивидуалният подход към всеки отделен организъм и консултациите с ветеринарен лекар са правилният подход към храненето на възрастно животно.