Балканска база данни за идентификация на домашни любимци (със снимки)

В един съвършен свят всеки дом трябва да има куче и всяко куче трябва да има свой дом

BGEN
Нерегистрираният микрочип е 100% безполезен!

Въведете внимателно идентификационният номер.

 
ИЗГУБЕНИ НАМЕРЕНИ

Rating for balkanpet.net

Анализи и гледни точки

Прочвания показват необходимостта от реформиране на етикетите за храни.

Голяма част от стопаните нямат представа какво е значението на етикета за здравето на техните домашни любимци.
05.03.2014

Уважаеми ветеринарни лекари, обърнали ли сте внимание, дали клиентите ви четат етикетите на храните за домашни любимци, листът със съставките, препоръките или гарантираният анализ? Дали етикетите влияят на избора? Дали са разбираеми и изобщо имат ли ефект при избора.
Според скорошно проучване на голяма американска компания за храни повечето стопани биха отговорили с "не" на тези въпроси . Повечето потребители не четат етикетите, а когато го правят ги считат за сложни и объркващи. В резултат на това  информацията е безсмислена и излишна при покупка или избор на хранителен режим.Погледнете списъка. Много от изброените съставки са загадка за потребителите, (пиридоксин хидрохлорид , натриев триполифосфат ) изобщо не е ясно коя за какво служи.

Така нареченият "гарантиран анализ" е таблицата, която е обикновено на гърба на храните за домашни любимци и може да бъде също толкова объркваща. За разлика от етикетите предназначени за човешки храни често таблицата не указва нищо за това от каква част от всеки хранителен елемент се нуждае дневно вашият любимец. До каква степен конкретния хранителен продукт се доближава до тези изисквания. Вместо това са посочени минималните и максимални нива на хранителните елементи, което води до допълнително объркване. Кои нива да се имат впредвид!
Друг важен момент на объркване е декларирането на производител. Напоследък, много етикети показват само кой е дистрибутора, но не и точното място на производство. През последните години повече от всякога потребителите търсят информация за това къде в действителност е произведена храната. Тази информация трябва да бъде лесно откриваема върху опаковката


Американската агенция по храните и лекарствата ( FDA) планира да пусне предложение за промени още тази година /2014/, за да се обновят етикетите на храните за домашни любимци . Така
FDA ще постави началото на реформите при етикетите. Целта е да станат по-разбираеми и в същото време да предоставят информация за възможно най-правилен избор. Последните изследвания на потребителите наистина са индикатор за по-ясни етикети на храните за домашни любимци.


Марк Кушинг

основател и партньор на Animal Policy Group,

dvm360.com

 

Анализ на съставките при бюджетни храни


Анализ на съставките при качествени храни