Балканска база данни за идентификация на домашни любимци (със снимки)

В един съвършен свят всеки дом трябва да има куче и всяко куче трябва да има свой дом

BGEN
Нерегистрираният микрочип е 100% безполезен!

Въведете внимателно идентификационният номер.

 
ИЗГУБЕНИ НАМЕРЕНИ

Rating for balkanpet.net

Анализи и гледни точки

Създайте удобства за домашните любимци изпитващи болка.

Ползвайте съветите на ветеринарна клиника Уиндзор Колорадо и облекчете болките на вашите пациенти.
14.10.2014

 

1 Когато стопаните на домашни любимци  водят животно с болки подхождат рутинно към стълбите при входа на клиниката. Четириногите обаче, винаги ще предпочетат рампата, а не стълбите. Изкачването на стълби при човека е свързано с мускулите и ставите от ханша надолу. При кучетата обаче учавстват почти всички мускулни групи и стави с неравномерно хоризонтално натоварване по целия гръбначен стълб.


2 Внимавайте с хлъзгавите подове. Сняг, дъжд или
леки замърсявания могат да превърнат вашата приемна в
доста хлъзгаво място. Подгответе изтривалка и средства  
за подсушаване. Може да поставите гумени пътеки или модулни силиконови настилки за покриване на натоварените зони.

 
3 Организирайте директен достъп до стаята за прегледи. Престоят в чакалнята, неколкократните лягания, ставания или сядания предизвикват дискомфорт и излишни болки при някои пациенти.


4 Ползвайте слингове /коремна препаска/. Прехвърляйки част от тежестта на животното към вашите ръце, облекчавате и без това трудното им придвижване. Отлично средство са и при проблеми с равновесието  и леки травми.

 
5 Посъветвайте стопаните да не ползват само повод с нашийник. Болните животни се чустват по-удобно с повод прикрепен към нагръдник. Ако във вашата клиника продавате душач /холтер/ някой от екипа ви задължително трябва да го напасва правилно към главата на кучето. Ако стопаните са закупили оглавника от друго място, може да ги посъветвате да се върнат за безплатно прогонване и монтаж.

 6 Използвайте подходяща постелка на масата за прегледи. Помолете лекаря да прегледа големите и средни кучета на пода. Вдигането им на масата и опитите за стабилно изправено стоене са болезнени. Много по-лесно е лекарят да клекне, отколкото домашният любимец да бъде качен на масата.


7 Снабдете се с подгряващи кърпи за домашни любимци. Животните, винаги възприемат много добре топлата кърпа на масата за прегледи. Желателно е по-малките животни да се увиват в затоплената кърпа. Преди затопляне, може да ги напръскате със синтетични  успокояващи феромони.